Petikan Hadis Minggu Ini: KEIKHLASAN DALAM BERAGAMA

Daripada Tamim al-Dari r.a, Nabi Muhamad S.A.W. bersabda: "Agama adalah nasihat" Kami bertanya: "Terhadap siapa?" Baginda menjawab: "Terhadap Allah, KitabNya, RasulNya, pemimpin-pemimpin dan kaum Muslimin umumnya."

~Riwayat Muslim~


Mentera Semerah Padi

Thursday, September 23, 2010

Program Ziarah & Penyampaian Sumbangan

UMNO Cawangan Meru Perdana bersama Kelab Belia Generasi Aktif Meru Perdana telah menjalankan program ziarah wargaemas dan keluarga yang didalam kesempitan sempena dibulan ramadhan dan syawal.

Keluarga 1: Sdr Halim Ahmad

Membantu anak mereka yang telah ketinggalan didalam alam persekolahan serta memberi sumbangan barangan keperluan.


Keluarga 2: Pn Munipah Samsi & En Mohamed Yup Marham

Sepasang keluarga miskin yang bergantung pada anak yang telah bekeluarga.


Keluarga 3: Tn Hj Saakih Hj Ros & Pn Jemaah Abd Rahman

Mantan Imam Surau Al-Muhajirin Jln Nenas, dalam keadaan uzur, begitu juga isterinya yang susah untuk bergerak. Bergantung pada anak tunggal yang hanya bekerja kilang.

KELUARGA 4: TN HJ SADALI HJ NOR & PN HAIRIAH HJ SAID
Sepasang wargaemas, dalam keadaan uzur dan mempunyai seorang anak OKU yang masih dalam tanggungan. Perlukan bantuan kerusi roda untuk bergerak.KELUARGA 5: TN HJ KARIM BIN SURATMAN & PN HJ ASMAH ISMAIL
Sepasang wargaemas dan juga veteran UMNO didalam cawangan Meru Perdana, bergantung pada anak yang telah berkeluarga.


PENERIMA PROJEK BANTUAN RUMAH : EN HUSSIN BIN KARIM
Sdr Hussin bin Karim , seorang tukang kebun sekolah yang menyara seramai 13 orang ahli keluarga yang berpendapatan dibawah RM1000.

Belia yang turut serta program murni ini.


Dirakam disalah sebuah rumah yang kami ziarah.....agak-agak yang mana yer...?


Program seperti ini akan diteruskan walaupun bukan didalam bulan ramadhan atau syawal....Insyaallah...

4 comments:

 1. tahniah...kalau ada nak buat lg sampaikan infa pd saya....insyaAllah kalau ada rezeki ingin turut sama..

  ReplyDelete
 2. insyaallah.... program seperti ini akan diteruskan.... kami juga mengalu-alukan sukarelawan dan dermawan untuk turut serta bersama kami...dapat kiranya emailkan nombor untuk dihubungi ke kp.meruperdana@gmail.com

  ReplyDelete
 3. Apa kata UMNO kawasan tuan/puan anjur ceramah bertajuk KETUANAN MELAYU MENGIKUT ULAMA NUSANTARA. Dalam tajuk ini, kita akan faham bahawa UMNO tanpa sedar telah melaksanakan segala nasihat ulama-ulama besar Melayu dahulu kala. Maka sebab itulah Allah SWT pelihara UMNO hingga kekal relevan ke hari ini berbanding PAS. Kita juga akan faham bahawa perjuangan melalui bangsa adalah sunnah Rasulullah SAW dan memahami kesesatan aqidah Nik Aziz dari sudut ilmu yang dibahaskan dalam kitab-kitab Ahlu Sunnah Wal Jamaah. Sila layari nota ceramah yang telah beliau wakafkan kepada semua netizen:-
  http://www.docstoc.com/docs/72022611/Ketuanan-Melayu-Mengikut-Ulama-Nusantara

  Mohd Fadhil bin Musbah al-Marwa ialah seorang guru pondok berumur 42 tahun yang berasal dari Sungai Merab, Kajang. Datuk mertua beliau ialah Tuan Haji Hamid Kajang, pengasas Maa’had Hamidiah Kajang yang terkenal. Beliau adalah bekas pelajar Maktab Sains Sultan Ahmad Shah (1982-1986) yang memilih jurusan pengajian bersanad di Pondok Tunjuniah, Kota Bahru; Pondok Pasir Tumbuh, Kubang Kerian dan Pondok Kerandang, Besut. Pernah bertugas sebagai guru JAIS dan KEMAS. Beliau tidak mengenakan sebarang bayaran tinggi, memadailah disediakan saguhati yang mengambil kira duit tol, duit petrol dan duit makan. Beliau boleh dihubungi melalui anak muridnya, Ustaz Mohd Saiful A. Karim di talian 013-365 5715 atau 019-366 9741.

  ReplyDelete