Petikan Hadis Minggu Ini: KEIKHLASAN DALAM BERAGAMA

Daripada Tamim al-Dari r.a, Nabi Muhamad S.A.W. bersabda: "Agama adalah nasihat" Kami bertanya: "Terhadap siapa?" Baginda menjawab: "Terhadap Allah, KitabNya, RasulNya, pemimpin-pemimpin dan kaum Muslimin umumnya."

~Riwayat Muslim~


Mentera Semerah Padi

Wednesday, January 13, 2010

Anwar Ibrahim - Islam mana yang diikutinya?

Adakah Anwar Ibrahim dan rakan seperjuangan benar-benar memperjuangkan agama Islam?

Adakah tindak tanduk mereka yang beragama Islam dalam menziarah dan memberi penghormatan terakhir kematian individu bukan Islam diatas ini WAJAR DAN RASIONAL dan berteraskan ajaran ISLAM?

Pendapat para ulama - sekiranya mereka yang beragama atau yang telah memeluk agama Islam sekiranya ingin menziarahi kematian dari kalangan bukan Islam atau ahli keluarga yang bukan Islam dengan ini diharuskan dengan menziarahi waris mereka dan bukannya mengikuti upacara keagamaan simati.

2 comments:

 1. jemputan program dialog bersama pemimpin,
  sila emailkan nama penuh, no ic, nama blog dan no telefon ke darulehsantoday.blog@gmail.com dengan kadar segera untuk booking tempat duduk.

  ReplyDelete
 2. Assalamualaikum Tuan/Puan,

  Blog 10 SI BUDAK HITAM diwujudkan atas dasar sayangkan KERAJAAN BARISAN NASIONAL amnya dan KERAJAAN UMNO khususnya, terutamanya di NEGERI TERCINTA INI, PERAK DARUL RIDZUAN. Kami juga dalam usaha untuk menggabungkan kesemua bloggers di Perak ini selari dengan saranan Menteri Besar Perak untuk melihat semua Bloggers bersatu dalam menyebarkan maklumat dan fakta yang sebenarnya.

  Atas dasar perjuangan untuk menepis segala tohmahan dan memayungi serangan Pakatan Rakyat,10 SI BUDAK HITAM yakin dengan satupadu dan bantu-membantu antara semua bloggers UMNO di Malaysia ini agar dapat sama-sama kita bersepakat dalam memberikan informasi berkaitan politik Perak ini.

  Dalam kita bersama-sama menongkah arus dan memperjuangkan setiap idea dan pendekatan ke arah kemakmuran dan keamanan sejagat,kami mohon jasa baik tuan/puan untuk letakkan blog kami,

  http://10sibudakhitam.blogspot.com/

  dalam blog list tuan/puan.Blog tuan/puan juga telah kami masukkan dalam list kami agar kita dapat sama-sama berkongsi informasi dalam memartabatkan agama dan bangsa tercinta.

  Menjadi FOLLOWERS di Blog 10SBH di http://10sibudakhitam.blogspot.com, kami dahului dengan ucapan terima kasih.

  Salam ukhwah dari 10 Si Budak Hitam..Assalamualaikum.

  ReplyDelete